Miljøberikelse til fjørfe

Visste du at Råde Mølle tilbyr et sortiment av miljøberikelse til fjørfe? Kravene til bruk av miljøberikelse har økt i de ulike fjørfeproduksjonene, og vi følger opp med å forhandle flere aktuelle produkter.

Hakkestein (Peckstone)
Hakkestein bidrar til å fremme naturlig adferd hos fjørfe. Hakking spiller en stor rolle i alt fra å søke etter mat, utforske objekter til sosiale interaksjoner mellom individer. Et dyr som får utløp for dette behovet blir mer harmonisk. Peckstone kan bidra til å redusere stress, fremme aktivitet og naturlig adferd. I tillegg kan forebygge mot fjørplukking og kannibalisme. Peckstone kommer i tre forskjellige varianter, tilpasset etter behov. Alle variantene inneholder Ca, Mg, Na og mikromineraler.

Peckstone Medium
Ideell for slaktekylling og unge høner på grunn av sin mykere hardhetsgrad. 1 stein per 1000 dyr.

Peckstone Hard
Ideell for verpehøns, and og kalkun. 1 stein per 800-1000 dyr.

Peckstone Ekstra Hard
Ideell til foreldredyr eller verpehøns som har behov for en ekstra hard hakkestein. 1 stein per 800-1000 dyr.

Lucerne Compact Lucerne
Varmebehandlet, kortklipt og hardpakket høy i 20 kg baller. Compact lucerne består av 100% ren lucerne. Varmebehandlingen gjør den fri for mugg, fuktighet og bakterier. Produktet fungerer som miljøberikelse og stimulerer til naturlig hakking og søking. Leveres som hardpressede baller i plast på 20kg. Disse er enkle å desinfisere utvendig før man tar de inn i fjørfehuset. Ballene holdes sammen av 4 plastbånd, noe som holder ballene kompakte lenger og bidrar til at dyra søler mindre. Ballene kan også henges opp i et nett slik at de varer lenger. Anbefales til kalkun, kylling og verpehøns.

Grov kalkstein, skjellsand og kråsgrus
Selv om kraftfôret inneholder de mineraler som er nødvendige for skalldannelse, er det like fullt noen eggprodusenter som ønsker å gi grov kalkstein eller skjellsand som tilskudd. Vi anbefaler 1 gram per høne per dag i starten (45-50 ukers alder). Dette kan økes til 2 gram mot slutten av innsettet.
Vi tilbyr også kråsgrus som ikke inneholder kalsium. Kråsgrus stimulerer til naturlig adferd, tarmfunksjon og fordøyelse. Kråsgrusen levers i en fin (2,0-3,5mm) og en grov type (3,0-6,0mm). Vi anbefaler den fine til unge dyr mindre enn fire uker gamle og den grove til dyr eldre enn 4 uker.

SISTE NYTT